۲۷ مهر ۱۳۹۰، ۱۸:۱۵

محمدی زاده مطرح کرد:

استفاده لجام گسیخته از سموم کشاورزی در کشور

استفاده لجام گسیخته از سموم کشاورزی در کشور

اهواز - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: استفاده از کود شیمیایی در بین کشاورزان ما به صورت لجام گسیخته ای صورت می گیرد و حتی در مواردی به 120 برابر حد مجاز می رسد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جواد محمدی زاده ظهر چهارشنبه در نشست شورای کیفی رودخانه های خوزستان اظهار کرد: استفاده از کود شیمیایی و سموم خاص کشاورزی توسط کشاورزان ما به صورت لجام گسیخته و مدیریت نشده ای انجام می شود که این امر زیانهای فراوانی برای محیط زیست و آب رودخانه ها به همراه دارد.

وی افزود: در بررسیهای صورت گرفته حتی در مواردی مشاهده شده که برخی کشاورزان تا 120 برابر حد مجاز از کود و سموم شیمیایی استفاده  می کنند.

محمدی زاده عنوان کرد: باید در این خصوص آموزشهای لازم را به کشاورزان داد تا به صورت بی رویه از سموم کشاورزی استفاده نکنند. متاسفانه عرضه این سموم در بازار کاملا آزاد است و کشاورزی که هیچ آموزشی برای استفاده از سموم ندیده به راحتی آنها را از بازار خریداری می کند و در زمین خود استفاده می کند.

معاون رئیس جمهور در خصوص انتقال آب برای مصارف شرب نیز گفت: دولت در این خصوص سرمایه گذاریهای خوبی انجام داده است. متاسفانه مشکلی اصلی در اجرای پروژه های این بخش کمبود منابع است که دولت قصد دارد آنها را از طریق فایناس تامین کند.

وی به تامین حق آبه تالابهای استان خوزستان در سه سال اخیر اشاره کرد و افزود: در این زمینه کارهای خوبی صورت گرفته و با برنامه ریزی مناسب، تالاب شادگان در سه سال اخیر با هیچ مشکلی مواجه نشده در حالیکه این تالاب در مدت اخیر به محلی برای تولید ریزگرد در منطقه تبدیل شده است و انتظار می رود مسئولان استان برای تالاب هورالعظیم نیز فکری کرده و آن را احیا کنند.

البته محمدی زاده در این خصوص اشاره نکرد که تامین آب تالاب شادگان از طریق هدایت پساب نیکشرهای خوزستان به تالاب شادگان است و اگر این پسابها نبود بخش اعظمی از این تالاب نیز خشک می شد.

محمدی زاده به وجود آلایندگی ناشی از وجود جیوه و فلزات سنگین در آب دریا در استان خوزستان اشاره کرد و گفت: خوشبختانه در این زمینه پتروشیمیهای استان عملکرد خوبی داشته اند و مشکلات وجود فلزات سنگین در پساب خود را حل کرده اند.

رئیس سازمان محیط زیست در مورد رودخانه کارون نیز گفت: این رودخانه گوهری در منطقه است و باید به خوبی از آن حفاظت و صیانت شود و اگر کارون نبود زندگی در 16 شهر خوزستان و صدها روستا و حتی اقتصاد استان و معیشت مردم با مشکل مواجه می شد به همین دلیل وجود آن برای این استان فوق العاده ارزشمند است.

محمدی زاده تاکید کرد: ضمانت زندگی در خوزستان به وجود کارون بستگی دارد و توسعه های صورت گرفته در 50 سال اخیر، اهمیت وجود این رودخانه را بیشتر کرده است.
کد خبر 1438097

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha